Runerod – Træt af “Matematik i Måneby” og syntes det er lidt søgt.

Hvorfor er der så mange elever der spiller? Kunne man måske tænke sig, at matematik kan spilles ind? Dette er ihvertfald idéen i Game Based Learning også kaldet “GBL”. 

Paper_Runerod
Formålet med Runerod er at engagere og motivere elever, som ikke trives med traditionelle undervisningsmetoder. Runerod forsøger at bidrage til en præsentation af matematiske problemstillinger på en engagerende og kreativ måde, der rammer denne målgruppe på en sådan måde, at de får lyst til at arbejde med matematik. Da de fleste af missionerne og opgaverne er bundet op på trinmål for faget matematik efter 6. klasse, kan Runerod bruges til at træne forskellige matematiske opgaver, hvor disse præsenteres på en anderledes måde end i fx en bog eller opgavehæfte. Runerod kan på denne måde bidrage til variation, elevaktivering og differentiering i undervisningen.