The Hunger Games fortolket gennem Minecraft apr30

Tags

Relaterede artikler

Del dette

The Hunger Games fortolket gennem Minecraft

7. a på Risskov Skole har læst bogen Hunger Games og har nu prøvet den bizarre samfundsstruktur skildret i bogen på deres egen krop ved hjælp af spillet Minecraft.

Magthaverne i byen Capital har alle ressourcer de overhovedet kan forestille sig. Det eneste de mangler for at overleve er kul. Kul får de fra Distrikt 12, hvor kulminearbejderne lever i fangeskab bag et højt hegn. Indbyggerne i Distrikt 12 er afhængige af Capital, da handlen med dem er deres eneste måde at få mad på.
Spørgsmålet er, hvor længe kan denne samfundsstruktur holde. Kan de 2 folk leve i fredelig sameksistens eller kommer der et oprør?
I spillet så vi, at nogle forsøgte at få handlen til at fungere, men andre hurtigt mistede tålmodigheden og brød ud af hegnet. Nogle af Capital-beboerne tog på “vældfærdsturisme” i Distrikt 12 (“vi ville se hvor fattige de var”), mens andre rejste derover som nødhjælpsarbejdere og delte mad ud. Parakdoksalt nok oplevede begge at blive beskudt med pile af vrede Distrikt 12 beboere.
Efter spillet blev der nævnt, at mens man spillede kunne man nemmere kunne sætte sig ind i personerne fra bogens tanker og det var som om at temaerne i bogen blev mere nærværende.
Tak til TeacherGaming, Global Kids, HiveNYC, Brooklyn Public Library der har stillet dette map til rådighed gennem MinecraftEDU

Skrevet af: Peter Kessel Overgaard