SmåP – Små produktioner…

Dette er en ny ressourceside som jeg bestemt mener er et besøg værd.

 

Det er ikke nok at kunne sende sms’er, spille spil eller kunne ændre profilbillede på Facebook for at kunne klare sig i en stadig mere digitaliseret verden. Digitale kompetencer (på engelsk: media literacy) drejer sig i høj grad også om at beherske de digitale mediers sprog.

Det altafgørende er, at børn og unge lærer at forholde sig til ”sproget”, der jo ligesom andre sprog bygger på ”syntaks”, ”grammatik”, ”kulturel kontekst” mm. De skal både kunne forstå og udtrykke sig ved hjælp af dette sprog.

På Station Next har vi dagligt kontakt med lærere fra alle dele af Danmark. Vores erfaring er imidlertid, at lærere finder det tidskrævende og kompliceret at arbejde med digitale medier i skolen. Derfor vil vi skabe et enkelt online værktøj – SmåP, Små Produktioner – hvor man ikke behøver lave store medieproduktioner, hvor alle kompetencer skal i spil; men hvor man på overskuelig vis kan arbejde med bare en af mediernes kernekompetencer ad gangen.

Det skal være et redskab, der inspirerer både den medie-uerfarne historielærer og den garvede dansklærer til at benytte digitale medier i deres faglige undervisning.

Kontakt projektleder Torben Larsen eller pædagogisk leder Susanne Wadfor yderligere information.

Småp.dk er gratis og lanceres 1/4 2014 af kulturminister Marianne Jelved.

Se sitet her: SmåP.dk

 

Fundet på http://station-next.rup.mico.dk/side.asp?side=9