Lovlig brug af billeder på nettet.

Skal man finde billeder på nettet som er lovlige at bruge så er der en del muligheder.

Google billedsøgning har mulighed for at søge efter billeder som du må bruge, se herunder. Under søgeværktøjer ligger der en der hedder “Brugsrettigheder”, her kan man vælge “må andvendes til ikke kommercielle formål”.

2014-03-10_002759

 

 

 

 

Getty Images giver 35 mill billeder “fri” så man må embedde deres billeder til ikke-kommercielle formål. Super fede billeder i god opløsning.

Stock.XCHNG billedsøgningssite med kategorisøgning. Du har ret til at bruge materialerne i dine lærematerialer.

cc Search Site hvor du kan søge på de store sites (Google, Flickr, Yahoo…) samlet. Samme regler som på de bagvedliggende. Brugslicenserne er beskrevet her:

Flickr Generel billedsøgningssite. Man kan som i Google filtrere beskyttede billeder fra. Det sker ved at vælge billeder på CC licens og som kan modificeres og tilpasses i den avancerede søgning:

Photobucket Generel billedsøgningssite. Alle billeder er genanvendelige i lærematerialer med mindre det fremgår at de er ”private”.

TeacherTube Lærerdelingssite med billeder og video og andet multimedie materiale primært på engelsk (USA). Man kan frit benytte de materialer som man finder på sitet.

Et site der samler links til andre gratis fotosites. Sitet har etablerede kategorier indenfor Athen, kristendom, Ægypten, Israel, Østen, Rom, landskaber, himmel, vilde blomster, planter og dyr. Der er fri brugsret også til kommerciel anvendelse i andre produkter når blot ikke individuelle billeder sælges videre direkte.

NASA images Offentlig adgang til NASAbilleder, videoer og lydkollektioner via en database. Billeder og andet materiale kan bruges frit.