Prøv Message Hop – Genialt og nemt, lille præsentationsværktøj for ALLE

Med den gratis webtjeneste Message Hop kan ALLE lave en fin, animeret billedpræsentation, med eller uden tekst, som kan deles med andre via et link, via e-mail, Facebook eller Twitter.


Et mere lettilgængeligt, digitalt præsentationsværktøj skal man lede længe efter… og her kan selv de yngste elever (med en smule hjælp) være med. Man skal nemlig hverken være tilmeldt, logget ind, angive kontaktoplysninger eller andet for at anvende tjenesten.
 

I al sin enkelhed er der tre vigtige knapper at arbejde med i dette værktøj. Den ene hedder “Add Photo” og den anden hedder “Add Text”. Hent et billede fra drevet, tilføj noget tekst, hent et nyt billede, tilføj tekst. Når du er færdig med at indsætte billeder og tekst trykker du på “Share message”-knappen. Så får din præsentation en url-adresse (et link), som kan gemmes og deles. Præsentationen ligger herefter gemt på nettet og kan åbnes igen og igen via linket.
Præsentationen gøres automatisk animeret, dvs. at den afspilles fra top til bund, når man trykker på linket – Se mit eksempel her, inden du læser videre. Man kan også scrolle op og ned i præsentationen, så der bliver mere tid til at læse teksten.
Som eksemplet viser kan man desuden vælge smarte, animerede effekter til teksten, men det kan selvfølgelig undlades, hvis man finder dem forstyrrende for indholdet.
I stedet for billeder eller udover billeder kan man også indsætte links.

Og nu kommer vi så til det mest geniale:… Alle der åbner præsentationen kan redigere i den, hvis de vil. Dvs. at de f.eks. kan tilføje mere tekst eller indsætte nye billeder og dele arbejdet som en ny præsentation via et nyt, unikt link.
Som underviser kan du altså lave et oplæg ved at oprette en præsentation med et billede og lidt tekst eller måske et link til en webside. Herefter give præsentationens link til dine elever og lade dem arbejde videre med oplægget hver for sig. Eleverne kan herefter sende dig præsentationen med deres input via e-mail, og elever som ikke har egen e-mailadresse instrueres i hvordan et link kopieres gemmes og deles.
I klasselokaler med elektroniske tavler kan alle præsentationerne efterfølgende vises og diskuteres i fællesskab.

Sådan laves en præsentation: (Klik på billederne for en større visning)


Idéer til anvendelsesmuligheder:

 

  • Lav præsentationer med billeder fra udflugter og lign. klasseaktiviteter
  • Lav selvportrætter med fotos af alle de ting som betyder mest
  • Digt historier ud fra billedoplæg
  • Arbejd med billedrækkefølger
  • Indsæt billeder af ord eller handlinger og lad dine elever definere og formulere hvad de læser/ser
  • Lav jeres egne trin-for-trin-billedvejledninger, f.eks. madopskrifter


I finder værktøjet her.